Для чого потрібні ароматизатори?
Ароматизатори мають за мету надавати харчовим продуктам смаку та аромату, а також підсилити наявний смак і аромат.
Застосування ароматизаторів дозволяє:
• Створювати різноманітність харчових продуктів з різними смаковими та ароматичними якостями на основі однакових вихідних матеріалів.
• Відновлювати смак та аромат, які частково втрачені під час зберігання або обробки, такої як заморожування, пастиризація, консервування та концентрування.
• Стандартизувати смакові та ароматичні характеристики харчової продукції незалежно від щорічних змін у якості початкової сільськогосподарської сировини.
• Підсилити природний смак та аромат у виробах.
• Надавати аромат продукції, отриманої на основі цінних з погляду харчової цінності сировинних видів (наприклад, продуктів переробки сої), але не мають власного аромату.
• Позбавляти харчову продукцію неприємних привкусів.
• Надавати аромат продукції, отриманої за допомогою технологічних процесів, при яких не відбувається природного утворення аромату (наприклад, приготування їжі в мікрохвильових печах).
Leave a reply